A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Дневникът на успешния Лидер

Дневникът на успешния
Лидер

О:


Блог  - уебсайт, представляващ личен дневник, където могат да се оставят забележки, коментари, а често и хиперлинкове, предоставени от автора. 

Компютър - устройство, обикновено електронно, което може да бъде програмирано и да съхранява и обработва информация.

База данни - особено голяма колекция от данни, специално организирани за бързо намиране и извличане (чрез компютър). 

И-мейл (Електронна поща) - средство или система за пренос на съобщения по електронен път (например между компютри в мрежа).

HTML (Hypertext Markup Language) език за програмиране, използван за създаване на документи в световната компютърна мрежа, съдържащи текст, графики, звук, видео и хиперлинкове.

HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) протокол за прехвърляне на документи, съдържащи хипертекст; това е стандартния протокол на световната компютърна мрежа (www.)

Интернет – електронна комуникационна система, която свързва компютърни мрежи по цял свят.   

Търсачка - компютърен софтуер, използван за намиране на определена информация (например текст или база данни); сайт от световната мрежа, който използва подобен софтуер за намиране на ключови думи в други сайтове

Социална медия -  «технология, използвана, за да превръщат комуникацията в интерактивен диалог». Хората ги използват, за да споделят мнения, опит, виждания и всякаква друга информация помежду си.

Смартфон - мобилен телефон, който има допълнителни софтуерни функции (например и-меийл или интернет браузър)

Електронна таблица - документ, съставен от колони и редове, които се използват, за да изчисления и организиране на информация

Технологии - съвкупност от методи и инструменти за осъществяване на дадена задача, особено с използването на технически процеси или познания.

Текстово съобщение - кратко съобщение, което се изпраща по електронен път, обикновено от мобилен телефон на друг.

Еднозначно местоположение на ресурса (URL)  – адрес на ресурс (като например документ или уебсайт) в интернет, който се състои от комуникационен протокол, следван от името или адреса на компютъра в мрежата

Уеб Страница - документен или информационен ресурс, който е съвместим със световната уеб мрежа, достъпен е през уеб браузър и може да се изобрази / визуализира на монитор или мобилно устройство.

Уебсайт -група от уеб страници, която обикновено съдържа хиперлинкове / хипервръзки към всяка една от страниците и е направена достъпна онлайн от физическо лице, компания, образователна институция, правителство или организация.

Уеб Хостинг - вид услуга свързана с интернет хостинга, която позволява на индивидуалните потребители или организациите да създават техни (собствени / уеб) интернет страници, които са достъпни през световната мрежа.

Текстообработка - създаването на текстови документи с автоматизирано оборудване, което позволява компютърна редакция и писане на текст.