A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Дневникът на успешния Лидер

Дневникът на успешния
Лидер

Избирам университет


„Да поемете отговорност за своето образование е част от това да поемете отговорност за своя собствен живот е  задължително условие за изграждането на една цялостна личност.” 

УорънБенис

След като вече се запозна със стиловете на учене и характеристиките на университетското образование, то е добре да се осведомиш и за спецификата при избор на  учебно заведение след завършване на средното ти образование.

Защо ти е необходима информация и в тази посока? – защото това ще те улесни при успешното постигане на  целите ти по отношение на кариерата.

Кандидатстването в колеж/университет може да бъде предизвикателство, но в никакъв случай не бива да бъде мъчителен и стряскащ процес. Понастоящем повечето от водещите висши учебни заведения в България като Софийския университет „Св. Климент Охридкси” (СУ), Университета за национално и световно стопанство (УНСС), Техническия университет (ТУ), Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” например, провеждат предварителни кандидат-студентски изпити (обикновено през месеците март, април и май). Това би ти дало допълнителен шанс успешно класиране и попадане в групата на академичната студентска общност. Не бива да пренебрегваш явяването на предварителни кандидат-студентски изпити, защото дори да не се представиш твърде добре, няма никакъв проблем – продължаваш да се готвиш за редовната кандидат-студентска кампания, която обичайно се провежда през месеците юни и юли. Така ти вече си преживял първоначалния стрес от явяването на кандидат-студентски изпит, знаеш какво да очакваш и си доста по-подготвен/а. Освен това, в случай, че се явиш и на предварителния, и на редовния изпит, то накрая може да избереш по-високата оценка, което си е супер сделка, не мислиш ли? 

Важно!

Без значение на кой университет ще се спреш или как ще решиш да платиш таксата си, университетското образование е изключително важно за твоето бъдеще. Освен това ученето във висше учебно заведение може да се окаже едно от най-невероятните ти преживявания. Така че на добър час в твоето проучване и не забравяй да учиш здраво! 

Стъпка първа: Избор на учебно заведение

Стъпка втора : Процес на кандидатстване

Крайни срокове

Финансова помощ