A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Дневникът на успешния Лидер

Дневникът на успешния
Лидер

Моят стил на учене …


Здравей!

Радвам се да те посрещна и тук, на следващия етап от „пътуването към себе си”. Питаш се какво ще правиш сега? Предстои ти да научиш още интересни неща за това кой си ти.

Информацията в този раздел от портала ще ти помогне да разбереш още по-добре представата за себе си. Ще имаш възможност да се опознаеш като анализираш и откроиш стила си на учене.  Това откритие ще те направи по-уверен, защото ще получиш ясно знание за качествата, които притежаваш и които ти дават възможност да учиш успешно и с разбиране, и да  се чувстваш важен и неповторим. След като се запознаеш с представената тук информация и отговориш на всички въпроси, ще научиш повече за това кой е твоят водещ стил на учене и как той ти помага да съхраниш себе си, и същевременно да  си силен и адаптивен  в общуването с другите.

Моля те, върни се за миг, през паметта си, в класната стая и си спомни момент, в който не си успял да разбереш дадено понятие в клас, без значение колко пъти учителят го обяснява? И обратно, припомни си  как някои знания, които са ти преподадени от учителя си усвоил много бързо и с лекота. Тези различия в справянето с учебното съдържание най-вероятно се дължат на твоя специфичен стил на учене.

Всички хора имат различни начини за усвояване на знания и умения, но психолозите са открили три най-типични стила на учене. За да успееш да получиш високи постижения от своето образование е добре  да изследваш какъв е твоя стил на учене и въз основа на това да напаснеш своите навици за учене към образователните си потребности.

 

Видове стилове на учене