A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Дневникът на успешния Лидер

Дневникът на успешния
Лидер

Хронологично структуриране на CV

Annotation

Най-често срещаният формат на CV е хронологичният. Той е най-подходящ за хора със солиден опит зад гърба си и ефективен за хора, които се развиват в една област. Този формат е подходящ и за наскоро завършили колеж или университет, а също така се препоръчва и от повечето работодатели.

Когато пишеш хронологично CV е добре да започнеш с образованието си и след това да продължиш със съответния опит, отговарящ на изискванията за позицията, за която кандидатстваш. После добави почасовата и лятна работа, доброволческа работа и стажове (ако има такава/такива).

Заглавна част 

Заглавната част трябва да включва името ти, адрес, и-мейл и телефон за връзка. Увери се, че имаш професионален и-мейл адрес, който включва първото ти име и фамилията ти. На предоставения от теб телефонен номер трябва да бъдеш лесно откриваем/а.

Опит

Опитът е най-същественият елемент от хронологичното съдържание на CV. Изразявай се кратко и ясно и се съсредоточи над постиженията си. Студентите и наскоро завършилите такива едва ли имат много съществен опит. Не включвай позиции, които си заемал/а за по-малко отняколко месеца, освен ако това не е единственият опит, който имаш. Отбележи като опит доброволческата работа и общественополезния труд, който си извършвал/а. Въпреки че за извършването на тези дейности не си получавал парично възнаграждение, ти си придобил/а ценни умения, а работодателите ценят това.

  • Бъди сигурен/на,  че представяш качествени или реални резултати

  • Избягвай употребата на думата „аз” — използвай активни глаголи като „успявам” „ръководя”, „внедрявам“, „координирам“, „оптимизирам“, „продавам“

  • Закръгляй датите на години (например 2012-2013 вместо 6/2012-3/2013)

Образование: наскоро завършен колеж/университет

Изтъкни своите силни страни:

  • Висок среден успех (4.5+)       

  • Отлично издържан държавен изпит           

  • Награди и почести

  • Съответни курсове

  • Извънучебни дейности