A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Дневникът на успешния Лидер

Дневникът на успешния
Лидер

LEAD YP


 

 

Здравей  и добре дошъл/дошла в платформата LEAD YP!

Основната идея на този иновативен онлайн ресурс  е да ти предложи обширна база данни от информационни материали , обхващащи седемте основни области на развитието ти като успешен и пълноценен човек - твоята Личност, успешната ти Комуникация с останалите, значението на Образованието за твоето успешно Кариерно развитие, твоят бизнес и Пари, участието ти в Политиката на национално и европейско равнище, и не на последно място, Технологиите. За да вземеш в ръце живота си и да се превърнеш в ролеви модел за приятелите и връстниците си, е необходимо  постоянно да се стремиш да усъвършенстваш тези седем области.

Като начало , предлагам ти да разгледаш материалите в  отделните секции на портала. Те са разработени от опитни професионалисти и имат за цел да те подкрепят в справянето ти с конкретни проблеми , изграждането и усъвършенстването на лидерските ти умения лидерски умения така че да се превърнеш в един истински лидер. В разделите "Полезно" и “Моят план" на всяка от основните области на развитие ще намериш и множество практически инструменти за самооценка и подобряване лидерските ти умения - тестове , казуси, творчески задачи и много други.

Създадохме платформата LEAD YP с цел да използваме Интернет, за да осигурим безопасно място, където всеки от нас да споделя своите знания и опит, да следва собствения си път към успеха , подкрепен от съмишленици и наставляван от утвърдени лидери. Свободно да изразява мнението и личността си, без да се страхува, ще останалите ще го съдят или ще му се подиграват, да бъде готов  да помага  на другите и не се срамува да приеме тяхната помощ . Да бъде креативен и вдъхновяващ, да съхрани амбициите и надеждите си.  Да бъде ЛИДЕР.

Като потребител и член на нашата LEAD YP общност, насърчаваме те да споделяш мнението и опита си, да инициираш и участваш в дискусии по проблемите, които те тревожат.  По този начин твоят глас ще бъде чут и ще допринесеш за непрекъснатото обновяване на съдържанието на портала! 

Платформата е разработена в рамките на проект  “LEAD YP: Leadership and Empowering Approaches for Disadvantaged Young People”, съ-финансиран и изпълнен по програмата „Младежта в действие“ (2007-2013) на ЕК, мярка 4.4 - Проекти , насърчаващи иновации и качество.

LEAD YP цели да допринесе за създаването на повече и равни възможности в образованието и на пазара на труда, подобряване на социалното включване и солидарност, и промотиране на европейско сътрудничество в сферата на младежта посредством използване на иновативни и качествени подходи. Проектът е създаден с цел да навлезе по-дълбоко в разкриването на специфичните проблеми, водещи до социално изключване на млади хора в неравностойно положение, да подобри техните възможности като ги овласти да вземат живота си в ръце, давайки им необходимите умения да разгърнат своя пълен потенциал, да увеличат своята увереност и самочувствие и по този начин да бъдат позитивен ролеви модел за връстниците си.  

Тази цел бе постигната посредством въвеждането на качествени подходи в неформалното образование, използващи иновативни, цялостни и интерактивни методи за достигане до целевите групи.

 Същността на подхода, заложен в проекта е да се изведат участниците от формалната образователна среда - не само физически, но в аспекта на отношението към атмосферата, в която младите хора в неравностойно положение изграждат своята личност.

Проектът имаше за цел постигането на следните резултати:

  • Проучване на специфични проблеми в четирите държави – България, Гърция, Румъния и Хърватия.

  • Разработване на устойчива иновативна интернет-базирана платформа www.leadyp.eu.

  • Провеждане на летен обучителен лагер за млади лидери.

  • Увеличен брой на млади хора с по-малко възможности, използващи платформата LEAD YP в целевите локации.

  • Устойчиво партньорство между участващите организации.