A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Дневникът на успешния Лидер

Дневникът на успешния
Лидер

Кариерата...


„Всички наши мечти могат да се сбъднат, ако имаме куража да ги преследваме.“

Уолт Дисни

Всички знаем кой е Уолт Дисни и всички малко или много, поколение след поколение, сме израснали с неговите късометражни и пълнометражни анимационни филми. Лично за мен, Уолт Дисни е човекът, който ме въведе в един приказен свят, в който, да си призная, двадесет години по-късно, все още обичам да живея :).

Но нека ти разкажа неговата приказка:

Уолт Дисни е роден на 5 декември 1901 г. в Чикаго, САЩ. През 1906 г., Когато е четири години, семейството му се премества във ферма в Мисури. Именно там  Дисни развива любовта си към рисуването, след като един от съседите,  пенсиониран лекар на име "Док" Шеруд, му плаща да рисува картини на коня му, Рупърт.

Уолт Дисни остава в Мисури в продължение на четири години, преди да се премести в Канзас Сити през 1911 г., когато той и малката му сестра Рут тръгват на училище. В училище той среща Уолтър Пфайфър, който е от семейство на кино маниаци. Новият приятел  въвежда Уолт в магическия свят на киното и не след дълго той започва да прекарва повече време в Пфайфърови, отколкото у дома.

През уикендите Дисни посещава  курсове в Художествената академия  на Канзас Сити и често води сестра си Рут в Electric Park, намиращ се на 15 пресечки от дома им. По късно Дисни ще признае, че този парк оказва основно влияние за дизайна на Дисниленд.

През 1919 г., Уолт Дисни работи като карикатурист във вестник, и е уволнен от главния редактор поради  липса на въображение и добри идеи.

Това е моментът, в който Уолт решава, че ще се опита да докаже на другите, че грешат.

Провалът обикновено засяга хората по един от двата начина:

  1. Служи ни като предизвикателство да положим още по-големи усилия.

  2. Подчинява ни и ни обезкуражава да опитаме отново.

Как един човек реагира на обстоятелствата и трудностите в живота, разкрива както гениалността  и силата на неговите стремежи,  така и липсата на такива.

Уолт Дисни,  разбира се, възприема своя провал като предизвикателство , което го тласка към още по-големи постижения.

Именно това в последствие довежда до изключително успешните филми на Дисни, както и Дисниленд, която всяко дете иска да посети.

Разбира се, приказката е с щастлив край.

„The Walt Disney Company“ има годишни приходи от около 35 милиарда щатски долара. Дисни е отличен като филмов продуцент и популярен шоумен, както и новатор в анимацията и дизайна на увеселителни паркове.

Приживе той получава четири почетни награди на Кино - Академията и печели двадесет и две награди Оскар от общо петдесет и девет номинации, включително рекордните четири за една година, което му дава повече награди и номинации, отколкото всеки друг човек в историята.

Дисни печели и седем награди Emmy и е дал името си на Дисниленд и Walt Disney World Resort  - увеселителни паркове в САЩ, както и международни курорти Tokyo Disney, Дисниленд Париж и Дисниленд Хонконг.

Историята на Уолт Дисни показва как той съумява да превърне провала си в успех.

Какъв е изводът?  - Ако притежаваме същия устрем, който Уолт Дисни е имал след провала си, можем да постигнем всичко.

Просто трябва да погледнем отвъд провала, да погледнем на него като на  урок, който трябва да научим – не за това не какво да не правим, за да успеем, а за това как да го направим по различен начин. Ти също можеш! :)

Интересна и поучителна е историята на Уолт Дисни , нали Приятелю млад!!! Животът щеше да е приказен, ако ние хората си оставахме вечно деца! Но, не! Идва момент, в който от всеки човек се очаква да порастне, т.е. да стане възрастен и да поеме отговорността за съществуването си в свои ръце, сиреч да не разчита на грижите на родителите, приятелите и познатите си. По тази причина за теб е също изключително важно да решиш  голямата задача на живота си: какъв да стана?

Защото логиката е много ясна:

  1. Професията, която избера трябва да е в хармония с моите таланти, т.е. – да ме бива в нея

  2. Трябва да обичам онова, което върша

  3. Когато избирам професия е добре да смушам онова, което ми казва вътрешният ми глас.

  4. Професията, която избера е добре да ми носи средствата, с които да живея.

  5. За да живея спокойно, т.е.  да мога да си позволя всеки път нещата, от които се нуждая и тези, които харесвам, то е добре да разполагам с  достатъчно високи и сигурни доходи.

Следователно  - добре е да насоча усилията си не само към ученето, но и към избора на подходяща за мен професия. Подходяща  за моите  нужди, интереси, намерения и желания за професионална кариера.

Тук, в този раздел ще можеш да се ориентираш във всички онези житейски задачи, които ти предстои да решиш, за да имаш успешна трудова кариера.