A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Дневникът на успешния Лидер

Дневникът на успешния
Лидер

Проблемите


Здравей! Смея да те поздравя. Питаш се за какво са моите адмирации към теб ли? Ще ти отговоря така: имам усещането, че подхождаш много отговорно към поставените теми за разискване. А както определихме в предната част от раздела мотивацията ни за участие в нещо определя и успеха ни от това участие.

Сега искам да ти обърна внимание на нещо, което е добре да осмислиш. Mотивацията е нашето гориво, с което ние ще се движим по пътя към нашата цел. Но знаеш, че по пътя, пък бил той и магистрала, съществуват пътни знаци, които трябва да се  спазват.  Понякога се случват и инциденти. Тоест, независимо какви цели си поставяме и какви планове си правим, на пътя ни най-вероятно винаги ще има препятствия.  

Проблемите са част от живота и ти трябва да си подготвен да се справяш с тях, а не да се плашиш от тях или да се преструваш, че не съществуват. Добре е да подходиш към всички решения и проблеми рационално. Силните емоции могат да замъглят мисленето ти и да те подведат да направиш неразумен избор. Наистина, всеки избор може да промени живота ти, затова бъди внимателен/а, когато си изправен/а пред важно решение.

Цикъл за решаване на проблемите

Съществува метод, който може да използваш, когато се сблъскваш с проблеми както в личния живот, така и по време на твоите изяви в училище или с приятелите ти.

Следвай тези стъпки, когато си изправен пред проблем или важно решение:

 

Дефиниране на проблема

Алтернативи - брейнсотрминг

Идентифициране на доводите „за” и „против”

Избор на решение

Прилагане на решението на практика

Оценка на решението