A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Дневникът на успешния Лидер

Дневникът на успешния
Лидер

Моята мотивация


 

Успехите се раждат в главата, неуспехите също.

Има още една важна тема, която е добре да обсъдим. Това е темата за обвързаността на целеполагането с мотивацията.

Мотивацията е горивото, с което се движим към постигането на своите цели. Тя се отнася до желанието и готовността за старта, посоката, скоростта и постоянството в поведението ни  да направим нещо.

Мотивацията усилва целевата насоченост на нашето поведение и заздравява пряката и своевременна връзка между целенасочените ни действия и постигнатите резултати.

Крайният резултат от нашите действия винаги има психологическа ценност.

Мотивацията е временно и често променящо се състояние, което не трябва да се бърка с индивидуални черти от характера на човека или емоционални състояния.

Когато си поставяш нови цели е важно да продължиш да бъдеш фокусиран и мотивиран, за да ги постигнеш. Това е може би най-съществената част от всяко планиране – да се доведе до самия край.

Когато постигнеш целите си, ще може да погледнеш назад с чувство на удовлетвореност и ще те „запали” и вдъхнови да се отправиш към следващата си цел.

Ето и няколко прости неща, които може да направиш, за да създадеш и запазиш мотивацията си за постигане на определени цели:

Например представи си, че следващият м. май ти предстои абитуриентски бал и ти искаш да влезеш в добра физическа форма, за да изглеждаш елегантно на тази съдбовна за живота ти вечер. Как ще се мотивираш към действия в тази посока:

 

Визуализирай

Отчитай напредъка

Възнагради себе си за добре свършената работа

Създай си „СОЦИАЛНА МРЕЖА ЗА ПОДКРЕПА”

Води здравословен начин на живот