A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Дневникът на успешния Лидер

Дневникът на успешния
Лидер

Моята мисия


"Всичко на този свят си има предназначение, всяка болест – билка, а всеки човек – своя мисия."

                Индианска поговорка

Колко вярно индианците са описали съществуването на света и хората. Предлагам ти  тази поговорка, за да фокусирам вниманието ти върху думата МИСИЯ. Макар и кратка, тя има важно значение за всеки човек. Мисията представлява зададена отвън или наложена от самия теб задача за изпълнение. Нещо повече, личната мисия описва жизнения смисъл на даден човек или кое в живота му се превръща в цел на неговото съществуване.

Всяка организация формулира своя мисия, която се приема от всички работещи в нея. Така хората обединяват личните си цели в една обща и получават стимул да работят екипно и да реализират мисията на организацията си.

Личната мисия се оформя като текст (може и в стихотворна форма) или изображение и представлява кратко обяснение на това, което си избрал да постигнеш по време на  живота си. Добре е текстът  да не превишава няколко изречения.

Преди да опиташ да си припомниш твоята лична мисия, или пък да формулираш сега такава за себе си, то Запознай се с дадените по-долу предимства на личната мисия или отговори си на въпроса:

Защо да пишем лична мисия?

  • Задава смисъл и насока в живота ти

  • Създава яснота по отношение на твоята мотивация, цели и желания

  • Поддържа волята ти  да живееш в съответствие със своите ценности

  • Служи за основа за лично поставяне на цели

  • Помага ти да разбереш дали настоящите ти действия отразяват това, което наистина би желал/а да постигнеш и ако не, е ориентир да се коригираш

Има няколко начина, по които да подходиш при писането на твоята лична мисия. Може да бъде толкова обща или конкретна, колкото ти би искал да бъде. Може да ти бъде трудно да отговориш на въпроса „какво искам да направя със своя живот?” и така определянето на твоята мисия в близките пет до десет години да изглежда непосилно. Но не се отказвай! Ето ти няколко похвата, които са насока за формулирането на своята лична мисия: 

Самоанализ

Визуализирай

Ценности

Погледни себе си отстрани