A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Дневникът на успешния Лидер

Дневникът на успешния
Лидер

Разбиране

Annotation

Разбиране: способността да изслушваш другите, като им демонстрираш, че те са в правото си да имат своята гледна точка

Способността да въздействаш на знанието и опита си представлява мъдрост. Запомни! Наравно с обогатяването на знанията и опита ни, същото се случва и с нашето разбиране за нещата.

За да можеш да взимаш мъдри решения и да взаимодействаш продуктивно с другите хора е важно да имаш позитивна и обективна в същото време представа за себе си, за обкръжението ни и за околните.

Понякога мислим, че имаме правилното разбиране за нещата от живота, а всъщност сме в заблуда за техния смисъл и същност.

Аз молих за сила ..., а животът ми даде трудности, за да ме направи силен.
Аз молих за мъдрост..., а животът ми даде проблеми за разрешаване.
Аз молих да мога да летя..., а животът ми даде препятствия, за да мога да ги преодолявам.
Аз молих за любов..., а животът ми даде хора, на които мога да помогна да разрешат проблемите си.

Аз молих за блага..., а животът ми даде възможности.
Не получих нищо от това, за което молих... Но получих всичко, което ми е нужно.

Да кажем, например, че правиш опити да организираш някаква среща, но никой не ти обръща внимание. Първоначалната ти реакция би била да се разстроиш, тъй като се чувстваш игнориран и дори може да започнеш да говориш по-високо или дори непристойно. Не бързай с поставянето на етикети: „другите не ме разбират”, „аз за нищо не ставам”.

Задай си въпроси: Защо никой не ми обръща внимание? Дали отегчавам хората? С какво ги отегчавам? Какво интересува хората, че не ми обръщат внимание? Защо са замислени за други неща, а не мислят за срещата на която ги каня?

Така, използвайки този нов начин на разбиране, би ли се променил твоят отговор? Идеята е да разбереш да откриеш истинската причина, която възпрепятства твоята идея за организиране на среща, а не да приемаш поведението на другите лично или като пренебрегване.