A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Дневникът на успешния Лидер

Дневникът на успешния
Лидер

Организираност

Annotation

Организираност: способността да ти е уютно в твоя ден или да управляваш живота си, или чрез знанията и опита си постигаш ред в ежедневието си. ​

Преди да се премине към справяне с безпорядъка е важно нещата да се правят едно по едно. Не се обезкуражавай, ако ти се струпат куп неща на главата – не си единствения/та.

Запомни! На първо място е необходимо да разбереш каква е причината за твоята неорганизираност. Има едно вярване, че каквото е в къщата ни, това е и вътре в нас. Ако в къщата ти царува ред, това е признак, че вътре в теб има хармония, че си напълно наясно със настоящето си и образно казано знаеш какво правиш, какво предстои и какво следва от това.

Осъзнаването на умението за организираност изисква да се насочиш към тези аспекти от живота си, които са в известна степен „изоставени”, „загърбени от теб”, което всъщност би означавало, че има нещо, което те спира да ги включиш в „дневния ред” на своето настояще. Възможно е това да е липсата на умение у теб да поддържаш нещата от живота си в ред.

Следователно е добре да създадеш свой начин, по който да организираш реда по който да решаваш твоите задачи от всекидневието.

Също така е добре да си направиш нещо като органайзър или просто бележник. В него ще планираш в график, по възможност седмица по-рано, всички дейности, които ти предстоят, като предвидиш и възможност за промени във времето. Не бива графикът ти да бъде твърде претрупан, тъй като това неминуемо води до риск от изпълнението му. Въпреки това обаче, не бива да се отказваш или изоставяш вече изградения от теб механизъм в случай, че го нарушиш един, два пъти.

Важно е да изградиш собствен навик да поглеждаш в своя органайзър поне веднъж дневно, по възможност сутрин или вечер преди започването на следващия ден. Ключът към организираността е просто да си концентриран над задачите си и да си преценил времето, в което да ги изпълниш в срок. Организирането на собствените ни дела е непрекъснат процес, който постоянно ще подлежи на подобряване през целия ти живот. Начините и методите, които използваш в личния си живот ще оказват влияние върху всичко друго, което правиш, включително развивайки бизнес или ръководейки организация.