A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Дневникът на успешния Лидер

Дневникът на успешния
Лидер

Ангажираност

Annotation

Ангажираност: обвързаност със ситуацията и хората, чрез способността да поемаш с отговорност за това, което предстои, като се придържаш към собствените избори за справяне и разрешаване на проблема. 

Ангажираността в контекста на лидерството следва да се разбира като възможността да останеш съсредоточен върху това, което си си поставил като цел.

Когато си обвързан с постигането на целта, то ти съзнаваш своята отговорност както към себе си, така и към околните и това е мотив, който е в основата да довършиш започнатото.

Възможно е да решиш да не правиш нещо. Причината за това е, че всъщност вътрешно не си убеден какъв е смисълът за теб да полагаш усилия. Така разбираш, че обвързаността ти към дадената дейност или цел е недостатъчна.

Твоето желание да развиеш лидерските си качества е причината за заниманията ти в този портал. Дали това е достатъчно обаче, за да сме сигурни, че ще станеш лидер? Не смятам… Важно е усетиш обвързването между желанието ти да се превърнеш в лидер (или твоя мотив) с готовността да следваш стриктно написаното тук и да започнеш да го прилагаш в живота си.

Разбираемо е! Отново описвам процеса: всички наши желания са в основата на нашите намерения да полагаме усилия да постигаме собствените си цели. Или степента на обвързаност между нашите желания и дейностите, в които участваме, определят резултатите ни. Колкото повече вътрешно сме обвързани с изпълнението на задачите, толкова по-добри ще бъдат резултатите от дейността ни.

В случай, че усетиш, че се чувстваш задължен да правиш нещо, което впоследствие прецениш да не вършиш, то тогава изследвай своите мотиви или потърси отговор на въпроса: Защо се ангажирах с тази цел? Дали е било по твое собствено желание или е имало външни фактори, които са оказали влияние върху решението ти?

Понякога е достатъчно да си припомниш своята първоначална цел, за да останеш обвързан със своите действия и решения.

Запомни! За да останеш концентриран над постигането на своята цел използвай подкрепата на приятелите си и семейството си. За да запазиш обвързаността си към изпълнението на дадена дейност, е добре да актуализираш непрекъснато връзката между първоначалното си желание и резултата, който искаш да получиш след приключване на дейността и така да поддържаш мотивацията си. Когато правиш това, би било добре дори да запишеш отново своите цели и да ги поставиш на място, където ги виждаш често. Препрочитай ги всеки ден, до момента, когато започнеш да ги усещаш като част от теб: от мислите и действията ти. Не се притеснявай да коригираш своите цели в случай, че не се чувстваш вече обвързан с постигането им, но бъди честен със себе си и никога не се отказвай да постигаш.