A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Дневникът на успешния Лидер

Дневникът на успешния
Лидер

Характер

Annotation

Характер: способност да оставаш  верен на убежденията си и да отстояваш ценностите си 

Характер или рицарската ти броня, която те отличава от всеки друг и, с която оцеляваш, когато отстояваш себе си и ценности си пред другите.

Характерът е нещо невидимо, но ни дава мощ. Той е морална или етична сила. Под характер не следва да се разбира това как другите гледат на теб, а това как ти самият гледаш на себе си. В случай че за теб е важно да бъдеш честен, то би те притеснявало, ако околните те смятат за лъжец. Даже, съм сигурна, че не би могъл да живееш със себе си, ако не си бил честен, дори това да убегне на околните. Всеки човек гради с години характера си. Този процес започва от детството и продължава някъде до към 18 – 22 годишна възраст. Да имаш истински или силен характер означава, да се придържаш към своите собствени ценности, независимо какво другите биха помислили или казали за теб.

Пример за слаб характер е, когато човек променя своето мнение и действия в зависимост от околните. Затова би било добре, във всяка ситуация, пред която си изправен, при вземането на решение винаги да си задаваш въпроса: кое е наистина важно за мен?

За да си сигурен, че си честен спрямо себе си и своите вярвания за живота, на първо място следва да знаеш какви точно са твоите ценности.

В раздела „Аз и Аз” ще имаш възможност да „изпиташ” себе си и да идентифицираш своите най-важни ценности.

Ключът към устойчив характер е да поемеш ангажимент към самия себе си и да не се смущаваш от факта, че понякога си различен  от другите, че имаш различна от тях позиция, че за теб са важни различни от техните предпочитания неща.

Как можеш да се ориентираш в твоя характер?

Запомни! Характерът е това, което сме когато няма никой наоколо, който да наблюдава нашите действия и тогава сме себе си, защото сме спокойни, че никой не ни оценява.

Но характерът е и умението да сме себе си, когато сме с приятелите, с родителите и учителите си и да имаме смелостта да правим нещата както мислим и чувстваме.